Category: ریاضی 8

جزوه مبحث عددهای اول ریاضی 8 – استاد بیرانوند

عددهای اول

درسنامه و نکات مبحث عددهای اول مربوط به (فصل دوم) کتاب ریاضی 8 در ادامه این مطلب قابل دانلود است.

این فایل توسط استاد سجاد بیرانوند دبیر ریاضی دبیرستان‌های شهرستان بروجرد تهیه و جهت استفاده دانش‌آموزان به سایت ریاضی سرا ارسال گردیده است.

با تشکر از استاد بیرانوند

ادامه‌ی مطلب

جمع بندی مبحث توان و جذر ریاضی 8 – استاد زیرکاری

توان و جذر

در این پست درسنامه، نکات کلیدی و نمونه سوالات به انضمام پاسخنامه از مبحث توان و جذر مربوط به (فصل هفتم) کتاب ریاضی 8 قابل دانلود است.

این فایل توسط استاد مسعود زیرکاری دبیر ریاضی دبیرستان‌های ناحیه 1 زاهدان تهیه و جهت استفاده دانش‌آموزان به سایت ریاضی سرا ارسال گردیده است.

با تشکر از استاد زیرکاری

ادامه‌ی مطلب

ریاضیات پایه – استاد رنجبر

ریاضیات افغانستان

 در این پست جلد اول کتاب ریاضیات پایه قابل دانلود است.

این کتاب در سه فصل تدوین شده است.

فصل اول کتاب، شامل ویژگی های چهار عمل اصلی، مبحث توان، تجزیه اعداد، روش پیدا کردن کوچکترین مضرب مشترک و بزرگترین مقسوم علیه مشترک دو عدد و… است.

در فصل دوم با عنوان ” کسرها ” ، انواع کسر و نحوه تبدیل آنها به یکدیگر ارائه می شود.

فصل سوم نیز با عنوان ” نسبت و تناسب “، به مباحثی چون تناسب، میانگین های حسابی و هندسی، درصد، محاسبه سود ساده و مرکب و… می پردازد.

این فایل توسط استاد انجنیر صمیم رنجبر مدرس آموزشگاه پیشتاز علوم هرات (افغانستان) تهیه و به سایت ریاضی سرا ارسال گردیده است، که می تواند مورد استفاده دانش آموزان دوره های ابتدایی و دوره اول متوسطه قرار گیرد.

با تشکر از استاد رنجبر

ادامه‌ی مطلب

جزوه و نمونه سوال مبحث چندضلعی‌ها – ریاضی8

چند ضلعی

جزوه فصل سوم کتاب ریاضی8 شامل درسنامه، نکات و نمونه سوالات در ادامه قابل دانلود است.

این فایل شامل موضوعاتی مانند: چند ضلعی‌ها ، محور تقارن و مرکز تقارن، توازی و تعامد ، چهار ضلعی‌ها و خواص آن ، زاویه داخلی و خارجی ، نکات تکمیلی ویزه مدارس تیزهوشان و… است، که توسط همکار گرامی جناب آقای عاصف محبی دبیر ریاضی دبیرستان‌های لاهیجان تهیه و جهت استفاده علاقمندان به سایت ریاضی سرا ارسال گردیده است.

این فایل می تواند مورد استفاده دانش آموزان پایه دهم رشته ریاضی‌فیزیک (هندسه1) نیز قرار گیرد.

با تشکر از استاد محبی

ادامه‌ی مطلب

کاشی کاری و ریاضی

کاشی کاری و ریاضی

کاشی کاری

همه‌ی ما با کف پوش‌های چوبی و تخته‌ای که در نمای راهرو ها، کف سالن ها و … مواجه شده ایم، اما بندرت می دانیم که این هنر، ریشه در کاربردهای ریاضی دارد. شکل هایی ترکیبی از مثلث ها، چهار ضلعی ها و… که در پیرامون خودمان به وفور پیدا خواهیم کرد.
فیثاغورث، نخستین کسی است که پایه گذار مبحث کاشی کاری بوده است، او معلوم نمود که سطح اطراف یک نقطه را روی یک صفحه، تنها با سه نوع از شکل های منتظم (مثلث متساوی الاضلاع –
مربع – شش ضلعی منتظم) می‌توان، بدون فاصله، پوشانید.
در این جا ما با مبحث کلی تری روبرو هستیم و می خواهیم بررسی کنیم که در اطراف یک نقطه، چگونه می توان با چندضلعی های مختلف منتظم، سطح صفحه را بدون شکاف و فاصله پوشانید.

مقاله‌ای که در ادامه قابل دانلود است، توسط استاد اردوان محمدی دبیر ریاضی دبیرستان های نورآباد ممسنی در راستای مطالب ریاضی پایه هشتم تهیه و به سایت ریاضی سرا ارسال گردیده است.

با تشکر از استاد محمدی

ادامه‌ی مطلب